Menu
Вторник, 11 Април 2017 17:31

Тийнейджъри дискутираха проблема с трафика на хора

Написана от
Тийнейджъри дискутираха проблема с трафика на хора снимка: община Смолян
Превантивно- информационният  център по наркотични вещества в Смолян организира поредната информационна среща на тема: „Трафикът на  хора – робство на нашето време!“ В нея участваха учениците от деветите и десетите  класове на профилираните гимназии. Темата представи Нина Николова,  представител на Международната организация „А 21“ -  София. Тийнейджърите проследиха мултимедийна презентация по темата, а след нея имаше дискусия и ролеви игри с конкретни казуси. Учениците получиха информация за различните видове трафик на хора, наркотици, сексуална експлоатация и др.
  Всяка година стотици българи стават жертви на трафик. В много от случаите причините за него са  лоши условия на живот, липса на образование и безработица Лековерността на младите хора  се оказва пагубна в търсене на щастие извън граница.
 Секретарят на община Смолян Момчил Николов, който е и председател   на Общинския съвет по наркотични вещества изказва благодарност на  РУО- Смолян, ръководствата на ПГПЧЕ “Иван Вазов“, ПГИ „Карл Маркс“, ППМГ „ Васил Левски“, СПГТС „Н.Й.Вапцаров“  за организацията и  провеждането на информационната среща.

Пресцентър на община Смолян
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!