Точен резултат или печеливша разлика – кой залог носи по-голям успех?

Точен резултат или печеливша разлика – кой залог носи по-голям успех?

Въпросът в заглавието е зададен така, че може да бъде разбран (поне) по два начина. Единият път води към търсене на по-висока възвръщаемост. Казусът обаче може да се възприеме и като питане при кой вид залог шансовете за положителен изход за играча са по-високи. Така че и отговорът в зависимост от това коя от гледна точка ще подходим би бил различен.

 

Коефициентите при познаване на точен резултат в мача обикновено са сред най-високите, просто защото тези пазари са и най-трудно предвидимите. Дори и най-често срещаните резултати като 1:0, 0:0, 1:1, 2:0 рядко са оценявани под 5.00. Това лесно може да се провери в сайта на Winbet, където българските любители на спортните прогнози се възползват от изгодните ставки. А при по-различен резултат коефициентът може да достигне до 8.00, 10.00 или дори да надхвърли 15.00. По-малко срещаните варианти като 3:3, 4:3, 5:4, 6:1 и други подобни футболни развръзки с много голове пък се изплащат понякога и при съотношение над 100 към 1. Обикновено таванът е 501.00, когато става дума за наистина изключително рядко постиган резултат.

 

В това отношение наистина прогнозите на точен изход от мача с познаване на отбелязаните голове от всеки отбор носи най-сладката отплата, най-големия успех като абсолютна стойност. Но пък и познаването на резултата от мача е и сред водещите по трудност прогнози, затова е и така високо оценена като възвръщаемост.

 

По-лесно ли се определя с колко ще спечели фаворитът?

 

Донякъде – да. Затова и предвижданията за печеливша разлика набират популярност напоследък. В оспорван двубой например залагащият може да е убеден в победата на единия тим, която при изравнени сили е твърде вероятно да се осъществи с минимален аванс. Но дали успехът на предпочитания отбор ще бъде с 1:0, 2:1 или 3:2? Трудно е да се предвиди, зависи как тръгне самата среща. Да се постави залог на всеки един от изредените резултати не изглежда като рационално решение. Да речем, че 1:0 е оценен с коефициент 6.00, за 2:1 ставката е 8.50, а за 3:2 – 15.00. Слагат се по 5 лева на всеки от тези варианти, което означава, че ако “излезе” победата с един гол в мача, ще се върнат 30 лева, което е равносилно на залог при коефициент 2.00. Не е зле, но и нищо особено, при положение, че в такава среща може да се помисли и за предвиждане на печеливша разлика.

 

А този пазар може да се окаже по-изгоден в мач като гореописания. Успех с един гол за фаворита има вероятност да бъде оценен с коефициент поне 2.50, може би дори и над 3.00 в зависимост от конкретните обстоятелства. Така при поставяне на 10 лева и успешна прогноза в сметката се връщат 30. По-добре, отколкото при точен резултат 1:0, нали? Е, ако излезе залогът за 3:2, тогава чистата печалба би била доста по-висока, но и това е по-малко вероятен изход. Както виждате, всичко е въпрос на гледна точка. Но търсенето на печеливша разлика се очертава като по-изчистената възможност, при която любителят на залозите не се терзае толкова сериозно от дилемите как ще завърши мачът.

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре