Топ 7 забавления за студените зимни вечери в Смолян

Топ 7 забавления за студените зимни вечери в Смолян

С настъпването на зимата и падането на първия сняг, можем спокойно да се подготвим за по-чести вечери пред камината с чаша вино в ръка. Зимата със сигурност повишава домашния уют и понякога засилва онази толкова позната сезонна летаргия. И докато прекарвате малко по-студените дни в дома, предлагаме няколко разнообразни занимания, с които да запълвате свободното време:

7. Книги

Една от най-старите форми на забавление никога не излиза от мода. Особено ако сте се постарали да изградите своето пространство за спокойствие и почивка. Запалените читатели много често се шегуват, че успяват да обиколят света, настанявайки се удобно във фотьойла. Имайки предвид предстоящите по-тъмни вечери, можете спокойно да се ориентирате към онези вълнуващи криминални истории, за които благодарим редовно на сър Артър Конън Дойл. Ако искате да използвате изцяло атмосферата на зимата, литературните трудове на Джек Лондон ще помогнат за опознаването на зимата и нейните по-сурови страни. Не забравяйте само, че можете да прочетете една хубава един път и наравно с удоволствието може да получите и известна доза тъга. Добрата новина е, че има достатъчно литература за всички.

6. Сериалите

Все по-често може да оставате разочаровани от факта, че имате над 100 канала и в по-голямата част от времето сте с копчето за смяна. Телевизионното пропускане може да изморява, а имайки предвид понижаващото се качество ще трябва да се задоволите с повтарянето на някой стар филм. Добрата новина е, че може да стриймвате доста качествени и все още неизлъчвани филмови продукции. Гарнирайки всичко това с факта, че зимната активност се ограничава драстично, сериалите ще дойдат точно на време. Редица вкусове могат да бъдат задоволени, а и винаги има един приключил сериал, за да разпределите сезоните за предстоящите месеци.

5. Кулинарното изкуство

Ако сте почитатели на готварството и не винаги смятате, че кулинарните гурута са по-добри от вас, спокойно може да експериментирате с това хоби. Все по-често разбираме, че българската кухня получава нов прочит и бавно и сигурно печели нови хоризонти. А и нека не забравяме, че тайната на добрата кухня идва от удоволствието на готвенето. Вложените усилия накрая се отплащат не само за вас, но и за семейството. А и нека бъдем откровени, кулинарията отваря много врати, стига да ѝ се отдадете.

4. Проверете късмета си

Вече може да усетите тръпката от залаганията, без да напускате дома си. Все повече букмейкъри разполагат с онлайн казина, където участват хора от цял свят. Можете да играете на ротативките, да проверите дали топчето на рулетката е на ваша страна или пък да се настаните на масите за покер. Опцията "Живо казино" също ще ви очарова, заставате срещу напълно реален човек и играете в реално време. Една много приятна възможност е трупането на опит чрез виртуална валута. Опознавате играта и трупате опит, без да губите нищо. Дори и тогава участвате в класации за най-добър играч, където може да спечелите сувенирни награди. Почувствате ли се готов, можете да започнете истинската игра, възползвайки се от efbet бонус за нови играчи. Допълнителното стимулиране е популярна черта на реномираните букмейкъри. В предстоящите мразовити вечери може да се настаните пред камината и не само да се забавлявате, но и да печелите.

3. Заложете на спорта

Добрата новина е, че през следващите зимни месеци ще има пълна спортна програма. Едни от известните футболни лиги вече разгръщат своя потенциал, а след още месец ще разберем кои играчи са успели да се наложат като титуляри и кои ще трябва да потърсят нов отбор, след като не са удовлетворили треньорите си. Положението е идентично и при бойните спортове. Там имаме силно българско участие и много скоро можем да гледаме мач на Кубрат Пулев, докато Багата обяви своя следващ опонент. Почитателите на високи скорости ще могат да разпалват страсти пред екрана с Формула 1 и WRC. Студените зимни месеци предлагат горещи спортни емоции, възползвайте се.

2. Логически игри

Може да запълните предстоящите прохладни вечери с провеждането на турнир с бордови игри. Доброто старо Монополи е създало достатъчно емоции, а да не забравяме, че не е единствената възможност. Бордовите игри подобряват логическото мислене и доставят незабравими моменти, особено ако заложите на добрата компания. Запалените фенове дори си създават специални класации и график, за да може всяка вечер да бъдат при различен домакин и съответно да играят различна игра. Може да използвате невероятен бизнес дух в Монополи, но така и да не вниквате в посланията на картите от Диксит, а после да изравните по точки на Скрабъл. Доброто настроение е гарантирано.

1. Играйте куизове

Думата "Quiz" буквално преведена означава викторина. Самата игра става все по-популярна и в България и помага за обогатяването на общата култура. Изберете сфера, в която се чувствате добър и проверете знанията си. Можете да играете с приятели онлайн или да се съберете с приятели. Куизовете нямат ограничения, но някои от популярните са свързани със спорт, кино и история. Може да се изненадате много от въпросите, които се подбират в подобни състезания. За няколко часа може да разберете кой е бил "куцият ангел" във футболния отбор на Бразилия, кой е бил първия филм на Стивън Спилбърг и с колко слона е минал Ханибал през Алпите. Имайки предвид мащаба на интернет ще прекарате зимата в търсенето на много вълнуващи факти.

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре