Menu
Петък, 12 Април 2019 11:26

Традиционната кампания за пролетно почистване на община Смолян започва на 12 април

Публикувана от Прочетена 608 пъти
Снимката е илюстративна Снимката е илюстративна

Кметът Николай Мелемов призовава хората да се включат в кампанията, за да направим територията, в която живеем по-чиста и приветлива

По традиция, община Смолян организира кампания за пролетно почистване. Тази година тя ще започне на 12 април и ще приключи на 22 април.

Инициативата, „Да почистим Смолян - нашият дом”, обединява желанието ни да живеем и работим в по-добра среда. Затова да почистим дворовете си, междублоковите пространства, тревните площи, тротоарите и стълбищата.

По този повод кметът Николай Мелемов призовава хората да се  включат в кампанията, за да направим територията, в която живеем по-красива, по-чиста и да посрещнем честити Възкресение Христово.  

За да се улесни почистването е необходимо гражданите да се съобразят с обявения график и да не паркират автомобилите си по уличните платна.

Събраните битовите отпадъци да се поставят в кофите за смет, а всички останали – до тях. Автомобили на фирмата, която се грижи за чистотата на Смолян, ще ги извози своевременно.

„Моят апел е да осъзнаем гражданската си отговорност, защото без  нашето участие, Смолян не може да стане чист и приветлив, какъвто всеки от нас желае. Затова заедно да почистим и подредим нашият общ дом”, призовава  Мелемов. 

РАЙОНИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ 

1-ви  РАЙОН – ПОНЕДЕЛНИК- 15 април

 1. Кв. Каптажа
 2. ул. „Хр. Смирненски”
 3. Чинара

 

2-ри РАЙОН – ВТОРНИК -16 април

 1. ул. „Миньорска”
 2. ул. „Заводска”
 3. ул. „Станевска”
 4. ул. „Младост”
 5. ул. „П. Берон”
 6. ул. „Д. Благоев”

 

3-ти РАЙОН – СРЯДА -17 април

 1. кв. Беклийца /ул. „Студентска”; ул. „К. Шишманов”; Грудьо войвода”; „Снежанка”; „Добруджа”/
 2. ЖК Невястата

 

4-ти РАЙОН – ЧЕТВЪРТЪК -18 април

 1. Нов център /ул. „Д. Петров”; „Кокиче”; „Бузлуджа”; „Перелик”; „К. Фичето”; „Зорница”; „Хан Аспарух”

 

5-ти РАЙОН – ПЕТЪК -19 април

 1. кв. Райково
 • ул. 3-ти март; Н. Петков; Соколица; Мирчо войвода; Шипка

 

6- ти РАЙОН – СЪБОТА -20 април

 1. кв. Устово
 • жк Петровица
 • ул. „К. Маджаров”
 • ул. „Хаджи Хр. Попгеоргиев”
Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!