Menu
Вторник, 24 Октомври 2017 20:17

Традиционният Празник на фасула в Смилян е на 28 октомври

Публикувана от Прочетена 1686 пъти

Традиционният Празник на фасула в Смилян ще бъде на 28 октомври, съобщи пресцентърът на Община Смолян. Гостите на петнадесетото издание на бобения фест в родопското село ще бъдат почерпени с фасул чорба и курбан.

В програмата на празника са включени конкурси за най-добър производител, за кулинарни изделия и пано от бобени зърна.

Бобената фиеста ще бъде открита със залп на "фасулено топче" в 10.30 часа. С гърмеж от топчето ще се даде старт и на пето състезание по планинско бягане "Смилянски фасул".

Новата реколта от деликатесния сорт фасул ще бъде представена на изложение на производителите. Бобените фермери ще се състезават в надпревара за най-атрактивно аранжиран щанд. Самодейци от местното читалище ще представят музикално-хумористична програма.

Хиляди посетители, гости и туристи се очаква да пристигнат за ежегодния празник в "столицата на фасула" Смилян, предаде БТА.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!