Menu
Неделя, 12 Май 2019 23:05

Тренировка – демонстрация по програма „Млад огнеборец“ се проведе в Чепеларе

Публикувана от Прочетена 1343 пъти
На 10.05.2019г. се проведе тренировка – демонстрация по програма „Млад огнеборец“ в Община Чепеларе. Демонстрациите започнаха в 10:30 в двора на хотел „Борика“, а младежите показаха уменията си в следните дисциплини: „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400 m щафетно бягане с препятствия“. На 17.05.2019г. в Смолян ще се проведе Областно състезание, победителят от което ще се класира за Републиканския кръг на МПО „Млад огнеборец“.
 
Движението Младежки противопожарни отряди (МПО) „Млад огнеборец” е с международен характер. В България то е възстановено в началото на учебната 1999/2000 година по разработен Примерен устав, включен в Указанията на Министерство на образованието и науката (МОН), за организация на дейността в системата на предучилищното и училищното образование. Основната цел на младежкото движение е повишаване на физическата дееспособност на младежите и развиване на трайни практически умения и готовност за правилни действия при пожари и бедствия.
 
Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!