Сряда, 28 Август 2019 20:56

Трети фестивал на Родопския кристал се проведе в Мадан

Публикувана от
Проект № 2018-1-BG01-ESC11-061146- «ReStART» на Сдружение „Деца със специални потребности” – гр. Мадан за трета поредна година организира „Фестивал на Родопския кристал”, пред сградата на Община Мадан по време на празника на града и честването на Деня на миньора в гр. Мадан /23-24 август 2019 г./. Доброволците със специални потребности и техните асистенти от Турция, Македония, Испания, Италия и България в продължение на две седмици изработваха рисунки, произведeния на изкуството, сувенири, бижута и др. предмети от кристали, подготвотвиха и проведоха третият „Фестивал на „Родопския кристал“.
 
final festival.jpg

На фестивала се отзоваха и част от местните колекционери на кристали и минерали, които представиха своите колекции.
Голям интерес към фестивала проявиха жителите и гостите на гр.Мадан и отзивите са много добри за организацията и инициативата на сдружението.

Проектът е продължение на вторият проект «Изкуството – мост между различията”-2 и има за цел да установи активно социално участие на младите хора със специални потребности, както и да организира и проведе третия фестивал на „Родопския кристал”. От една страна основната цел на проекта е акцентиране върху социалното равенство и интеграцията на хората със специални нужди, чрез включването им в различни иновативни инициативи, но от друга страна - проекта предвижда организирането на фестивала на родопския кристал да стане традиция за гр.Мадан и с това да бъдат привлечени туристи към града. Така, чрез новата инициатива с подкрепата на Община Мадан, читалище Иван Вазов” и „ГОРУБСО-МАДАН“ АД”, младите хора със специални потребности да усвоят нови знания и умения и да намерят форма за трудова дейност.

Освен проведеният фестивал, като трайни резултати от проекта залагаме също на реализацията на късометражен филм на тема: „Аз, моя милост и Солидарността“, който ще бъде разпространен в партньорските държави и общноста с цел популяризиране на доброволчеството сред младежите.
С реализирането на проекта сдружението се стреми да осигури интереса на младите хора към Европейския корпус за солидарност и техния достъп до всички възможностите на програма "Еразъм +".
 
Прочетена 960 пъти

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


 Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!