Сряда, 26 Септември 2018 12:07

Трето издание на конкурса "Аз раста патриот"

Трето издание на конкурса "Аз раста патриот"

 

РЕГЛАМЕНТ ЗА УЧАСТИЕ

ФОТОКОНКУРС:

 "Аз раста патриот"

 

В конкурса могат да участват всички лица, които са пребивавали или пребивават на територията на Смолянска област, с изключение на служители на Областна администрация – Смолян, техни роднини и членове на техните семейства.

Фотографии ще се приемат на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Стартът на конкурса е 26 септември 2018 г.

Крайният срок за подаване на фотографиите е 00.00 часа на 27 октомври 2018 г.

Фотосите ще бъдат класирани от компетентно жури. Победителите ще бъдат обявени и наградите ще бъдат връчени от областния управител на област Смолян Недялко Славов на 8 ноември 2018 г. Часът и мястото на награждаването ще бъдат съобщени допълнително.

В конкурса ще се класират фотографии с деца в народни носии от четири възрастови групи:

-          от 1 до 4 години;

-          от 5 до 8 години;

-          от 9 до 15 години;

-          от 16 до 18 години.

В конкурса могат да участват както любители, така и професионални фотографи. Всеки може да участва с една фотография. Фотографиите трябва да бъдат с резолюция на изображението не по-ниска от 1000 х 800 пиксела. 

Задължително условие е да има съгласие от родител/настойник на сниманото дете, снимката да бъде публикувана на интернет сайта на Областна администрация – Смолян, както и да бъдe използванa в печатни материали, свързани с конкурса. Декларацията може да бъде изпратена сканирана на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или по пощата на адрес: 4700, гр. Смолян, бул. „България“ № 14, за конкурса „Аз раста патриот“. Това условие не се отнася за категорията участници от 16 до 18 години.

Фотоконкурсът има за цел да фокусира изявата на децата и да ги насърчи, затова наградите ще бъдат за САМИТЕ ДЕЦА, които са на снимките, а НЕ за авторите на фотографиите.

Фотографиите трябва да са придружени от попълнена форма за участие, която съдържа: име и фамилия на сниманото дете, неговата възраст, населеното място, в което детето живее, телефон и имейл за контакт, кратък отговор на въпросите: какво обича да прави и какъв/ва иска да стане като порасне, името и фамилията на автора на фотографията.

КОНКУРС ЗА РАЗКАЗ „ВИДЯХ ДОБРОТО“

В него могат да участват ученици от Смолянска област в две възрастови групи:

- от 5 до 8 клас;

- от 9 до 12 клас.

Ще се приемат авторски разкази за истински случки, на които подрастващите са станали свидетели или са участвали в добри дела – прояви на сърдечност, хуманност, съпричастност и състрадателност към хора, животни, към природата и обществото като цяло. Разказите не трябва да са по-дълги от две машинописни страници и да са написани на български език.

Разказите се изпращат в периода от 26 септември 2018 г. до 00.00 часа на 27 октомври 2018 г. на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или по пощата на адрес: 4700, гр. Смолян, бул. „България“ № 14, за конкурса „Аз раста патриот“.

Компетентно жури ще оцени творбите, а наградите ще бъдат връчени тържествено на 8 ноември 2018 г. от областния управител Недялко Славов. Часът и мястото на награждаването ще бъдат съобщени допълнително.

Желанието е да насърчим както запазването и приемствеността между поколенията в традициите на нацията ни, каквато ни дава фолклора, така и създаването на дългогодишен форум за обществена оценка и одобрение на достойните и добри прояви и примери, които дават нашите деца.

Скъпи деца и родители, очакваме вашите снимки и творби за конкурса „Аз раста патриот“!

 

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!