Menu
Понеделник, 11 Септември 2017 18:52

Три спектакъла с образователна цел подготвя РДТ "Н. Хайтов" - Смолян

Написана от
Прочетена 1131 пъти
РДТ "Н. Хайтов" - Смолян РДТ "Н. Хайтов" - Смолян снимка: Смолян днес!

Три спектакъла с образователна цел за малчуганите от подготвителните групи в детските градини и за учениците от I до IV клас подготвя за новия творчески сезон 2017/2018 Родопският драматичен театър „Николай Хайтов“ в Смолян.

Постановките трябва да са готови до края на септември, споделя директорът на Театъра Румен Бечев. Спектаклите са на Панайот Цанев и са със заглавия „Екокарна¬вал“, „Весел светофар“ и „Училище любимо“. В тях освен актьорите от Театъра ще участва и публиката - предучилищните групи и ученици от началния етап на обучение. Пред¬ставленията са съобразе¬ни с възрастта на децата, свързани са с учебните им програми и включват игрови ситуации.

Трупата на Театъра има благородната амбиция да посети със спектаклите всички общини на среднородопската област и така чрез средствата на сценичното изкуство да допринесе за възпитанието и образова-нието на подрастващите.

Началото на новата учебна година съвпада с рождената дата на патрона на Родопския драматичен театър – писателя Николай Хайтов. На 15 септември заедно с цветята над училищния праг на детските градини и училищата, смолянчани полагат китка цвете и пред скулптурната ком¬позиция на бележития родолюбец Николай Хайтов и неговия литературен герой Аго Хасан пред вратите на Театъра, а от 19.00 ч. театърът ще представи спектакъла „Чичовци-2014” комедия по едноименната повест на Иван Вазов.

Очаквайте и премиерите на; „Хък Фин” по „Приключенията на Хъкълбери Фин” – 20.09; „Зле съшитият Орфей” – 28.09 и „Палежи и грабежи” по разкази на Николай Хайтов – 26.10. 2017г.

Румен Бечев - Директор на Родопски драматичен театър "Н. Хайтов" - Смолян

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!