Тридневни пътни блокади в страната

Тридневни пътни блокади в страната
Протести на пътностроителни фирми блокират за час утре важни пътни отсечки в региона и страната, съобщиха от Българската камара „Пътища“. Те настояват държавата да им изплати дължимото за извършените от тях ремонти.

От 10 часа сутринта тежка техника ще бъде струпана на кръговото на Пазарджишко шосе в Пловдив. Около 30 - 40 камиона на "Европейски пътища" ще блокират за час пътя, каза за Радио Пловдив Маргарита Попиванова от фирма "Европейски пътища". 

В Смолянска област ще бъде блокиран пътят Асеновград – Смолян в района на Чепеларе към с. Проглед.

Общо 20 отсечки в цялата страна ще бъдат затворени закратко заради протеста на строителните фирми, които все още не са получили парите си от държавата за извършените от тях ремонти, а дейността им може да остане блокирана и занапред.

Обявените протести са за 3 дни – 27, 28 и 29 юли.

Според председателя на УС на БК "Пътища Стефан Чайков  неплатената сума на пътните фирми до момента е 720 млн. лв. и върху 270 пътни отсечки в момента не се работи. 

„Част от правителството и част от управляващото мнозинство на практика саботират строителството на пътища в България. Особено през последните 7 месеца, държавата остана без визия за каквото и да е развитие на инфраструктурата”, заяви Чайков. Той подчерта, че не се води политически дебат, а се води дебат за политики в областта на пътищата.

 Източник: БНР

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре