Труп на малко мече откриха в Родопите

.

Труп на малко мече е било открито в землище на с. Манастир, община Лъки. Сигналът за мъртвото мече е подаден в края на май. Веднага е била извършена  съвместна проверка на място от експерти на Регионалната инспекция по околна среда и водите (РИОСВ) в Смолян и Държавно-ловно стопанство „Кормисош“.

„Става въпрос за мече родено през тази пролет, което е намерено живо, но в тежко състояние. При пристигането на експертите, то вече е било починало. Няма данни върху него да е упражнено насилие“, коментират от РИОСВ – Смолян.

Предполага се, че най-вероятно е имало проблеми с развитието си и е било изоставено от майката в стремежа си да се грижи за останалите си малки. 

През май са постъпили и 14 сигнала за нападения от мечки  върху селскостопанско имущество или домашни животни, на територията на РИОСВ – Смолян. Два сигнала е имало за с. Триград  и един за с. Чуруково, община Девин, три в  с. Гълъбово, четири в с. Сливка  и един в с. Две тополи, община Баните. По един е имало за селата  Върбово,  Чокманово, община Смолян и в  Златоград.
 
Източтик: Дарик.бг
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре