Menu
Четвъртък, 02 Май 2019 22:10

Църквата в град Мадан се подготвя за Гергьовден

Публикувана от Прочетена 880 пъти
Наближаващият Гергьовден по традиция ще събере жители и гости на Мадан на храмовия празник на църквата „Св. Георги Победоносец”. Затова там вече кипи усилена подготвителна дейност, съобщиха от църковното настоятелство. Направено е пролетно почистване на двора, събрани са средства от дарители за благословената трапеза.Празничната Света литургия ще отслужи свещеник Емил Лилов, след което ще има водосвет.

Първите чествания на Гергьовден в миньорския град датират още от началото на демократичните промени, преди да бъде построен храмът.Богослуженията се изпълниха на централния площад от свещeноиконом Михаил Михайлов и отец Петър Станчев, обслужващ храм „Св. Никола”. Оттогава – до днес храмовият празник на църквата преминава много тържествено. Тук Свети литургии са отслужили отец Василий Аринински, отец Константин Канев, богослови от София и др. Понастоящем титуляр на храма е свещеник Константин Атанасов.

Сийка КЕТЕВА
 
Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!