Събота, 29 Август 2009 12:09

Цистерна разля нафта на пътя в Устово

pyt_ustovoЦистерна разля нафта на пътното платно в Устово. Инцидентът станал снощи. Сигналът е подаден в Гражданска защита към 22.30 часа. Веднага след това екипи на Областно пътно управление, пожарната и Гражданска защита се заели да отстранят разлива. Пътят е засипан с пясък и трици.  От РИОСВ днес съобщиха, че няма замърсяване на околната среда в
резултат на инцидента. Поради предприетите мерки за  спиране на изтичането и ограничаване на разпространението на разлива не е допуснато той да премине извън пътното платно. По този начин е предотвратено проникването на нефтопродукти в почви, подпочвени води и водни обекти. Триците, които са използвани за събиране на разлятата нафта вече се извозват на депото за твърди битови отпадъци – Смолян за по нататъшното им обезвреждане.

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!