Menu
Вторник, 23 Април 2019 17:52

Цветница е обаятелен празник за децата

Публикувана от Прочетена 536 пъти
Цветница е обаятелен празник за децата снимка: Росица Примовска
От години наред на Цветница отец Васил Маджаров от храм „Св. Николай Чудотворец“ в Смолян създава привлекателен празник на децата, като ги въвежда в преживяването „Свето Причастие“. На днешния красив цветен празник присъстваха децата от двете групи към Неделното училище в храма – малките и групата на учениците от 5 до 10 клас. Някои от големите участваха в предишния ден при връзването на букетчетата от върбички и здравец.
 
По време на светата Литургия децата, доведени от родителите си, с интерес наблюдаваха какво се случва. Малките се опитваха да са мирни и да внимават, защото вече знаят, че Божето е с тях, а големите за пореден път преживяваха вълнението да приемат небесния хляб и питието, които са „любов нетленна и живот вечен в Христа“.
 
Отец Васил даде свето Причастие и на всички деца от града, въведени на празника днес в храма. Подарени бяха от името на църквата книжките „Кратък буквар на Православната вяра“, а после всички получиха осветени от отеца върбички за здраве и благоденствие.
 
Росица Примовска
 
Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!