Туристически събор за хора с увреждания от общ. Златоград

Стана традиция, всяка година през месец октомври да се събират хората с увреждания от община Златоград. В събота, 10 октомври 2009 г. на връх "Костадин" се проведе за пети път туристическия събор на хора с увреждания, заложен като мероприятие и в Социалната програма на Община Златоград за 2009г.
subor_hora_s_yvregadane
Целта на събора е да се организира свободното време на хората с увреждания, да изявят таланта си на сцена, да се осъществят социални контакти между тях, да се преодолее изолацията, в която попадат много от хората, поради влошено здравословно състояние. Организаторите - екипът на Център за социална рехабилитация и интеграция – гр. Златоград, вече шеста година предоставя социални услуги на хората със специфични потребности, живеещи на територията на община Златоград.
subor_hora_s_yvregadane_2 subor_hora_s_yvregadane_3
Гости на събора бяха: г-н Недялко Славов – зам. областен управител на Област Смолян, г-н Пламен Чингаров – председател на Общински съвет – гр. Златоград, г-н Севдалин Севриев – зам.- кмет на Община Златоград, Регионална кабелна телевизия – САТ ТМ – Златоград, 240 часа – онлайн вестник, г-н Ефим Ушев – редактор на „Златоградски вестник” и председателите на НПО за хора с увреждания в община Златоград. За поредна година участие в самодейната програма взеха приятелите и колегите на ЦСРИ – гр.Златоград – Център за рехабилитация и социална интеграция на хора с увреждания „ Св. Вмчца Неделя” – гр. Ракитово с Директор г- жа Мария Балабанова. Атракция на събора бе кукерската дружина от с. Долен, която обиколи присъстващите и ги благослови за здраве и берекет, прогонвайки злото и болестите от хората. В програмата се включиха самодейните състави от читалищата на Община Златоград. В унисон със слънчевото време петият туристически събор се превърна в истински празник.

www.zlatograd.bg
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре