Творческа среща с писателя Георги Чаталбашев организира НЧ”Балкански просветител-1871”

Георги Чаталбашев

НЧ”Балкански просветител- 1871” в смолянския квартал Райково организира творческа среща с журналиста и писателя Георги Димитров Чаталбашев. Събитието ще се състои на 10 септември т.г. от 17.30 ч. в залата на читалището.

Георги Чаталбашев е роден през 1942 г. в Смолян. Завършва журналистика в СУ”Климент Охридски”, след което започва работа във в.”Народна младеж”. От 1972 г. е в редакцията на в. „Антени”, като ръководи медията до настъпване на демократичните промени.

Първата му книга е „Изповедите”/ интервюта с български писатели/, следват творби с публицистичен заряд, както и сборниците с разкази и новели: „Живот не като другите”/ 1981/,  „Слепият плъх”/1992/ , „Всички неща”/1994/ и др.. Сред новите му творби е романът „Резерват за грешници”, отличен от Съюза на българските писатели през 2015г.

Получавайки наградата, Чаталбашев споделя: Нека да се научим да не се гледаме накриво,  а да бъдем добронамерени, търпеливи  и смирени, като искам да направя много съществена добавка – смирени не означава примирени. Нека да бъдем непримирими постоянно към лъжите и неправдите, които в нашия свят са повече.

Ще бъде добре да посетим културното събитие, за да уважим райковеца, който одухотвори планината, града, къщите, човека ... И който написа, че щастието може да се подели:”Мир и благоденствие за него, но и за нас, та кога дойдат дни лоши и щастието не стига за всички, стопаните да си вкусят от нашето, ако пък нашето се вгорчи, ние да си вкусим от тяхното.”

Заповядайте на срещата, за да „вкусим” от щастието на мъдреца и майстора на словото,  надявайки се да ни стане по-леко в днешните трудни времена!

Сийка КЕТЕВА

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре