Участие на ученици от ПГТТ "Христо Ботев" в Ученическа телевизия КЛАС ТВ

Участие на ученици от ПГТТ "Христо Ботев" в Ученическа телевизия КЛАС ТВ

Единадесетокласниците Николай Чечков, Ивайло Аврамов и Стоян Чонгаров, изучаващи специалност „Компютърна техника и технологии“ и десетокласникът Никола Котупов, обучаващ се в специалност „Приложно програмиране“ в Професионална гимназия по техника и технологии „Христо Ботев“ - Смолян, придружени от техния ръководител г-жа Елена Русева, старши учител по БЕЛ и немски език, имаха невероятната възможност да бъдат сред участниците в летен лагер по медийна грамотност „Ученическа телевизия КЛАС ТВ“ по проект КЛАС – Критични: Любознателни: Активни: Смели., провел се в дните от 17 до 19 юни 2022г. в гр. Хисаря.

Летният лагер бе открит от госпожа Янка Такева - председател на Синдиката на българските учители и Светлана Йорданова – координатор на проект КЛАС.

С помощта на журналистите Йоанна Николова-Кар и Огнян Бояджиев, обучители на младежите, сформирали осем репортерски екипа от София, Смолян, Велико Търново, Шумен, Самоков и Добрич, участниците навлязоха в детайли в професията на журналиста. Заобиколени от професионални оператори и монтажисти, гимназистите научиха  значението на термини от журналистиката като редакционна планьорка, бланк и постбланк, покритие, пресечки, стендъп, Професионалните пояснения и  съвети помогнаха на участниците да влязат в ролите на  режисьор, оператор и монтажист, създавайки собствени репортажи по даден сценарий, а като  журналисти излъчваха  на живо петминутни TB – интервюта.

Със сертификати, нови запознанства и прекрасни впечатления от летния лагер по медийна грамотност по проект КЛАС, изпълняван от фондация „Европейски институт“ с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП, всички участници се завърнаха по родните места.

 
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре