Menu
Понеделник, 20 Май 2019 18:46

Ученик от ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ в Смолян е единствен от областта класиран за национален кръг на „Европейско кенгуру“

Публикувана от Прочетена 1209 пъти
Петокласникът Константин Крачев от ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ в Смолян е единствения ученик от областта, класирал се за националния кръг на математическото състезание „Европейско кенгуру“. Директорът на учебното заведение Николай Колев му връчи специална грамота и сертификат, от името на РУО в Смолян. „Коци винаги е бил запален математик. Мога да кажа, че той е всестранно развито дете и се е изявява по всички учебни предмети“, каза началната му учителка Красимира Русева. Тя посочи, че успехите му се дължат на подкрепата и помощта, която получава от семейството си, на училището и всички учители, които му дават поле за изява. „На първо място обаче стоят неговите труд и усилия“, допълни Русева. Изключително радостен и горд от успехите на Коци е неговият класен ръководител и учител по математика. „Неговите успехи са заложени още от малък. Ние подхранваме пламъчето, запалено от неговите родители и от всички, които му помагат. Коци е много упорит и целеустремен. Той намира красотата в това да се учи и сам я поддържа след това“, каза Кехайов. Зад успеха на Коци стои усилена работа. „Не малко задачи съм решил, за да успея“, каза момчето. Все още не е знае с какво иска да се занимава занапред, но със сигурност математиката ще бъде в основата на неговата професия. Хобито му, разбира се, са спортовете. „Сърдечно благодаря на моите учители за подкрепата и помощта, която ми оказват. Те са най-добрите. Пожелавам им да продължават да помагат и на други деца“, каза Константин Крачев.
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!