Menu
Сряда, 12 Юни 2019 19:59

Ученици дариха средства за закупуване на инхалатори в Детското отделение в МБАЛ - Смолян

Публикувана от Прочетена 662 пъти
Учениците от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Смолян дариха 1700 лв. на детското отделение в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“. Със средствата ще бъдат закупени инхалактори за децата, които постъпват на лечение в смолянската болница. Това съобщи началникът на отделението д-р Емил Шалдъров. „Това е един много благороден и искрен жест от страна на децата от Първо училище в Смолян. Със средствата, които ни дариха, ще подменим инхалаторите в детското отделение, тъй като тези, които ползваме сега са стари и износени“, каза д-р Шалдъров. По думите му отделението не се нуждае от високотехнологична апаратура, тъй като болницата е второ ниво и особено тежките случаи се транспортират в Пловдив, след като се стабилизира.
 
Припомняме, че по време на Великденските празници yчeници oт Πъpвo CУ “Cв.Cв.Kиpил и Meтoдий” -Cмoлян opгaнизиpaxa блaгoтвopитeлeн бaзap, на който продаваха coбcтвeнopъчнo изpaбoтeни ĸoзyнaци, ĸeĸcoвe, poдoпcĸи cпeциaлитeти, вeлиĸдeнcĸa yĸpaca и цвeтни вeлиĸдeнcĸи яйцa. В инициативата се включихаучениците от 20 класа от учебното заведение с мнoгo вълнeниe и eнтycиaзъм. Още тогава пpeдceдaтeлят нa Учeничecĸия cъвeт Бoжидapa Hиĸoлoвa обяви, че всички събрани средства ще се дарят на Дeтcĸoтo oтдeлeниe в MБAЛ „Бpaтaн Шyĸepoв“ – Cмoлян.
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!