Ученици от Българския младежки воден парламент опознаха водните ресурси и биоразнообразието на град Лил

Ученици от Българския младежки воден парламент опознаха водните ресурси и биоразнообразието на град Лил

Представители на Българския младежки воден парламент бяха във френския град Лил. Там от 22 до 27 април се проведе обмен между младежки водните парламенти на България и Франция. Това сътрудничество е по силата на споразумение за сътрудничество в областта на екологичното образование и възпитание между Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ и френската Агенция по водите „Артоа-Пикарди”.

Инициативата бе наречена „Водите на града” и в нея се включиха ученици от екоклубове в София, Белово, Стара Загора, Враца, Крумовград и Тръстеник. Програмата бе наситена с разнообразни и интересни дейности – „Пътуване в историята: река Деюл“, посещение на екоквартал, запознаване с иновативни решения за съхраняване на дъждовната вода и на влажните зони в града, лекции от водещи експерти. Българските участници научиха и интересни факти за водата и биоразнообразието в Лил и участваха в съвместни работни групи и дискусии със своите френски домакини . На церемония в кметството бяха връчени специални плакети на кмета на Лил Мартине Обри и на Бертран Галтие, генерален директор на Агенция по водите “Артоа Пикарди”.

БДИБР

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.

нагоре

 Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!