Menu
Сряда, 16 Май 2018 22:35

Ученици от Българския младежки воден парламент опознаха водните ресурси и биоразнообразието на град Лил

Публикувана от Прочетена 1876 пъти

Представители на Българския младежки воден парламент бяха във френския град Лил. Там от 22 до 27 април се проведе обмен между младежки водните парламенти на България и Франция. Това сътрудничество е по силата на споразумение за сътрудничество в областта на екологичното образование и възпитание между Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ и френската Агенция по водите „Артоа-Пикарди”.

Инициативата бе наречена „Водите на града” и в нея се включиха ученици от екоклубове в София, Белово, Стара Загора, Враца, Крумовград и Тръстеник. Програмата бе наситена с разнообразни и интересни дейности – „Пътуване в историята: река Деюл“, посещение на екоквартал, запознаване с иновативни решения за съхраняване на дъждовната вода и на влажните зони в града, лекции от водещи експерти. Българските участници научиха и интересни факти за водата и биоразнообразието в Лил и участваха в съвместни работни групи и дискусии със своите френски домакини . На церемония в кметството бяха връчени специални плакети на кмета на Лил Мартине Обри и на Бертран Галтие, генерален директор на Агенция по водите “Артоа Пикарди”.

БДИБР

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!