Ученици от икономическата гимназия са победители в конкурса за сливенско послание за Пилон „Рожен“

Ученици от икономическата гимназия са победители в конкурса за сливенско послание за Пилон „Рожен“

Учениците от Профилираната професионалната гимназия по икономика „Проф. д-р Димитър Табаков“ – Сливен са победители в конкурса за създаване на послание от името на област Сливен, което да бъде вградено в постамента на Пилон „Рожен“. Това съобщиха от областната администрация.

Тяхното послание „Дедите – гордост и достойнство, ние – кураж и смелост“, ще бъде вдълбано в очертанията на област Сливен върху мраморен постамент с картата на България, който ще крепи 111-метровия пилон с българското национално знаме на Рожен.

Общо 14 клуба  „Млади възрожденци“ от цялата област работиха върху свои послания на тема „От жителите на област Сливен днес – за нашите потомци утре!“ и сътвориха над 30 родолюбиви обръщения към следващите поколения. Комисия под председателството на областния управител оцени всички създадени от децата послания и посочи победителя.

На 15 март в Пресклуба на БТА в Сливен ще бъдат раздадени наградите на победителите и на всички клубове „Млади възрожденци“, участвали в конкурса за сливенско послание за Пилон „Рожен“.
 
Източник: БТА
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре