Menu
Сряда, 02 Март 2016 14:10

Ученици от Първо СОУ „възкресиха“ първомартенски обичаи и легенди

Публикувана от Прочетена 1447 пъти
Ученици от Първо СОУ „възкресиха“ първомартенски обичаи и легенди снимка: I СОУ „Св. св. Кирил и Методий”, гр. Смолян
На 1 март 2016 година учениците от VІ а клас на СОУ „Св. св. Кирил и Методий“ зарадваха учители и съученици с красиви мартеници. В голямото междучасие родопските ритми в изпълнение на гайдарите Петър Бостанджиев, Ангел Георгиeв и Димитър Чаталбашев създадоха празнично настроение. Инициативата е част от поредицата мероприятия по повод 160-гдишнината на учебното заведение.
Помощник-директорът Златка Коджебашева разказа на присъстващите легендата за мартеницата. Шестоклласниците дариха на директора ръчно изработена автентична мартеница с пожелание за здраве и късмет на всички учители и ученици.
Младите ентусиасти, подкрепени от родители и класния ръководител Мая Бакърджиева, цяла седмица продаваха благотворително червено-бели уникални творения. Събраната сума в размер на 60 лв. децата от VІ а клас дариха за благородна кауза – обновяване и обогатяване на книжния фонд на училищната библиотека, информираха от учебното заведение. Шестокласниците не забравиха и най-малките възпитаници на Първо СОУ – дариха им мартенички и им разказаха за този български обичай.
 
Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!