Menu
Сряда, 05 Април 2017 17:45

Ученици от Смолян се запознаха с грижата за българската гора, ползи от нея и нейното опазване

Написана от
По случай „Седмица на гората“ на 3-ти и 4-ти април Регионална дирекция по горите - гр.  Смолян, съвместно с Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - гр.Смолян, Регионално управление на образованието - гр. Смолян и Център за кариерно ориентиране - Смолян проведоха обучение на деца от трети, пети и шести клас на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Смолян.
Основна цел на събитието беше децата да се запознаят с грижата за българската гора, ползи от нея и нейното опазване. Децата имаха възможност чрез интерактивни игри и занимателни беседи с лесовъди да научат повече за лесовъдската професия, горските екосистеми и процесите, които протичат в тях. На децата се предостави възможност да се разходят в гората и да се запознаят с различните дървесни видове. В залата на РДГ Смолян имаха “среща“ с различни горски животни. Там те се запознаха и с правилата за пожарна безопасност и как да опазват горите от пожари.
Седмица на гората напълно оправдава своето мото - „Гората е живот“!
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!