Петък, 15 Ноември 2019

Ученици от СУ ,,Димитър Благоев“ – гр. Доспат, взеха участие в Национално състезание по чужди езици

Публикувана от
Ученици от СУ ,,Димитър Благоев“ – гр. Доспат, взеха участие в Национално състезание по чужди езици
  Снимка: Вестник на Община Доспат
Ученици от СУ ,,Димитър Благоев“ – гр. Доспат, взеха участие в Национално състезание по чужди езици Снимка: Вестник на Община Доспат

Десет ученици от 7-и до 12- и клас от СУ ,,Димитър Благоев“ – гр. Доспат, взеха участие в Националното състезание по чужди езици, речеви и комуникативни умения ,,АЗ МОГА – ТУК И СЕГА“ в спа комплекс Исмена, гр. Девин от 08.11. до 10.11.2019 г.

В състезанието участваха 256 ученици от цяла България, като 69 от 7-8 клас, 114 от 9-10 клас и 73 от 11-12 клас.

Надпреварата се проведе върху няколко важни компетентности в три етапа: 1. Писане на есе (,,Изрази себе си…“), 2. Четене и писане с разбиране (,,Провери знанията си“), 3. Говорене и слушане с разбиране (,,Диалог“).

Ученичката Ивет Ситова от 7-и клас се класира сред първите 15 в нейната възрастова група.

Вестник на Община Доспат

Прочетена 1927 пъти

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!