Menu
Понеделник, 15 Април 2013 17:45

Ученици от цялата област ще участват в състезание по безопасност на движението

Написана от
град Смолян град Смолян снимка: Смолян днес!
На 17 април в Смолян ще се проведе областният кръг на националната викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя”. Той се организира от Регионален инспекторат по образованието – Смолян с дейното участие на СБА – Смолян, с председател Костадин Перпериев, както и КАТ – Пътна полиция, чийто представители ще журират състезанието. За първи път тази година ще участват училищни отбори от всичките 10 общини на Смолянска област. Те са победители от проведения през февруари общински кръг на националната викторина. Своето участие в областния кръг са потвърдили ОУ „Стою Шишков” – Смолян, СОУ „Н. Й. Вапцаров” – Борино, СОУ „Христо Ботев” – Девин, СОУ „Св. св. Кирил и Методий” – Неделино, СОУ „Димитър Благоев” – Доспат, СОУ „Отец Паисий” – Мадан”, СОУ „Св. св. Кирил и Методий” – Рудозем, СОУ „Васил Дечев” – Чепеларе, ОУ „Васил Левски” – Ерма река, община Златоград и ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – с. Давидково, община Баните.
Домакин на състезанието, което започва в 11 часа, е СОУ „Св. св. Кирил и Методий” – Смолян. На класиралите се на челните места ще бъдат връчени купи и грамоти. Победителят ще получи правото да представи Смолянска област в националния етап на викторината, който ще се състои в периода 14-16 май в гр. Бургас. Миналата година в националната викторина „Да опазим децата на пътя” от област Смолян участва отборът на ОУ „Стою Шишков” – гр. Смолян, който завоюва второ място сред участниците от цялата страна.
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!