Ученици от туризма ще приготвят храна за лекарите на първа линия в Смолян

Ученици от туризма ще приготвят храна за лекарите на първа линия в Смолян

Ученици от Професионалната гимназия по туризъм и строителство ще приготвят храна за медиците на първа линия в МБАЛ-Смолян. Жестът към медиците е съвместна инициатива на Областна администрация и Регионалното управление на образованието. „От понеделник – 23 ноември, ученици от гимназията по туризъм и 4-то ОУ ще приготвяне на храна в учебния ресторант, по време на практика, подпомагани от готвач,  за лекарите, които са на първа линия и по 12 часа не могат да напуснат работните си места. Смятаме че това е много хубава инициатива, която освен че ще подпомогне дейността на лекарите, ще научи и децата на съпричастност, надяваме се да привлечем повече съмишленици за да бъдем в помощ на лекарите“, каза началникът на РУО – Смолян Мария Семерджиева.

„От понеделник, 45 порции ще бъдат приготвени от децата от Професионалната гимназия по туризъм и строителство за лекарите и медицинския персонал, които лекуват пациентите с коронавирус на първа линия и много често от прекомерна заетост нямат време наистина да починат и да се подкрепят с храна“, каза областният управител Недялко Славов и призова хората, които имат възможност да даряват средства за тази инициатива. „За първите две седмици средства са осигурени, надявам се, че ще дадем добър пример и ще привлечем внимание и на други хора, които да дарят и да осигурим непрекъснатост на тази инициатива. Правим това като малък морален жест към лекарите, които тези 8 месеца наистина дават всичко от себе си. По този начин ще покажем съпричастността и на нас като управленци и на обществото като цяло“, добави още Славов.

По отношение на заболелите учители и ученици Мария Семерджиева посочи, че няма новозаразени с Ковид към днешна дата. 5,45 % са отсъстващите учители в областта, а 5,07 – отсъстващите ученици. На въпрос има ли учители, които са изразили желание обучението да се осъществява дистанционно, началникът на РУО – Смолян отговори, че до момента нито един учител не се е обърнал с такова желание.

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре