Menu
Петък, 03 Март 2017 10:09

Ученици, учители и гости на СУ „Св.св. Кирил и Методий” - Смолян отбелязаха 3 март

Написана от
На 2. ІІІ. 2017 г. в СУ „Св.св. Кирил и Методий” ученици, учители и гости отбелязаха 3 март- Националния празник на Република България.
В централното фоайе на училището бе открита гостуваща изложба на Държавен архив- гр. Смолян, посветена на Руско-турската освободителна война. Старши експерт Елена Стоянова призова да помним героичната саможертва и да се гордеем с националните си ценности.
 
purvo sou 3 mart 1 purvo sou 3 mart 2

Паметта на загиналите за освобождението бе почетена с историческо слово за 3 март като символ на свободата, представено от Теодор Ушев, ученик от ХІ а клас, профил „Хуманитарен”. Значимостта на историята бе показана чрез мултимедийна презентация, представена от Богдан Белински от ХІ б клас.
 
purvo sou 3 mart 4
 
Пламена Огнянова от І в клас рецитира стихотворението „Обесването на Васил Левски”, а Цвета Камишева от VІІ б клас рецитира одата „Опълченците на Шипка”. Ученици, учители и гости с вълнение и гордост заедно рецитираха финала на стихотворението.
В класните стаи и коридорите на училището са оформени кътове, свързани с национално-освободителното движение.

Честит празник!
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!