Ученици в златоградското село Долен носели в "чантичките си" дърва за училището

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Христо Беров: Няма по-малко и повече ценни деца. Всички заслужават еднакъв достъп до образование
В село Ерма река има 100 улици по план и само една асфалтирана-главната, от където да мине кола, линейка и човек едвам минава, оплакаха се жителите пред кандидат депутатите от листата на коалиция "БСП за България". Те приеха сърдечно програмата на социалистите, която беше представена от Севдалин Хъшинов, а жителите обещаха подкрепата си и от тяхното село.
Хората там пожелаха повече грижа на държавата, искат младите да се върнат във второто по големина село в община Златоград:

"Една улица няма, хората ни се смеят, че на магарета се превърнахме. Гробище няма дори, а вече само старци сме останали! Как да се върнат младите!"
Именно заради това, в програмата на БСП е заложена целенасочена инвестиционна програма за малките места и по-специално Родопите, заяви Дора Янкова.

"Сами виждате какво се случва. Като сме били на власт тука се правеше нещо и никога не е оставал нашият край без подкрепа. Аз лобирах да се запазят условията за пенсиониране на миньорите, но не получих подкрепата на синдикатите."

Беше повдигнат въпроса и за термалния извор, финансиран от ПУДООС, от които беше изкарана водата до с. Ерма река по времето на Орешарски с 3,5 млн.лева. От тогава до сега нищо не е направено, въпреки обещанието на Цветан Цветанов преди изборите 2014 година на среща в Златоград, че проекта ще се продължи:
" Бяхме заложили 40 млн лева в бюджета по времето на Станишев за изграждане на геотермален център за община Златоград. Дянков го спря. А Цветанов си обещава преди избори и от тогава до сега какво се е променило!

Вие сте голямо село. Трябва да има пари за тук!

bsp 10 03 01

Ученици в златоградското село Долен носели в "чантичките си" дърва за училището. Пред редица проблеми са изправени гражданите на България, малките села и общини. Животът на прага на бедността и мизерията са основните сред тях, но хората още милеят най-вече за децата си и, че не могат да ги образоват. За българина от години учението е приоритет и е заделял и последния петак, за да може да образова детето си. За съжаление обаче, отдавна приоритетите на народа се различават от приоритетите на държавата и управлението. Това личи по всичко- изоставените на произвола на съдбата хора, пустеещи села, в които до скоро е кипял живот и детски глъч, сега там едвам събират от личните си средства, за да съхранят и малкото останало- като училище, читалище, култура и просвета. Това видяха и чуха кандидатите от коалиция " БСП за България" на емоционални срещи с жителите на двете най-големи Златоградски села Долен и Старцево. Народът ясно показа, че не може държавата да продължава да абдикира от социалната си роля и да лишава гражданите си от изначално заложените конституционални права, а именно- право на образование, здравеопазване и достоен живот.

Третият в листата за област Смолян- Христо Беров, който е преподавател в Софийския университет заяви:

"Няма по-малко и повече ценни деца. Всички заслужават еднакъв достъп до образование. Тези на жълтите павета не са по-важни от учениците в това село. Това е и в основата на гражданското и критично мислещото общество, което не се подвежда по нискоинтелигентни водачи и празни обещания. Видно е, че това е загърбено като приоритет от държавата, но аз съм баща и преподавател и като такъв, за мен това е недопустимо!

Делегираните бюджети убиват училищата и водят до измамни и престъпни схеми. Това безумие най-сетне трябва да се прекрати! " заяви той след оплакване на жителите в Долен и Старцево.
В програмата на БСП за управление на държавата като основен приоритет е заложен проект за промяна в образователната система, достойни условия за труд и право на всяко дете до образование.
Очевидно е, че това няма как да се случи чрез пазарната икономика, която не веднъж е доказала, че оставя науката, културата и учението извън грижата си.

dora yankova

В тези села ясно си пролича желанието на хората да се обърне внимание на основното за здравото общество.
Други социално наболели въпроси, които повдигнаха жителите на тези будни и критични села бяха абсолютно недостойните условия на труд и липсата на защита от държавата на служителите:

" Тук имаме шивашки цех, жените работят извънредно, заплатата не мърда от минималната."
"Как се живее с пенсия от 138 лв., при положение, че е под прага на бедността и абсолютния минимум. Ни за лекарства, ни за хляб"
"Вдигнаха възрастта за пенсиониране, свалиха ни категориите за труд, а до пенсия дали ще дочакаме, никой не знае! Кой ще ме вземе мен на 50 години да работя, вие знаете, че частниците не искат да те погледнат и гледат младите да взимат. И то е нормално, но какво да правя аз, че да успея да се пенсионирам!".

В отговор на всички тези наболели въпроси отговори водачът на листата Дора Янкова:

"Срещу цялата тази социална несправедливост от БСП се борим и сме били в опозиция. Това,срещу което сме се борили като опозиция, сега искаме да оправим, като управляващи. Аз се радвам, че сме усетили и напипали реалните проблеми и вие с вашите думи го потвърждавате. Всичко това е заложено в програмата ни и ще се борим за една по-социално справедлива държава!
Затова ви призоваваме за една силна подкрепа, знам че ще я получим от вас, но ви призовавам за пълна активност и мобилизация. Гласувайте с номер 10!".

БСП - Смолян Пресцентър

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре