Menu
Четвъртък, 20 Април 2017 14:40

Училищни и обществени сгради в Златоград са с нови отоплителни системи

Написана от
Училищни и обществени сгради в Златоград са с нови отоплителни системи снимка: Смолян днес!
Община Златоград приключи проект на стойност над 1 млн. лева за реконструиране на отоплителните инсталации в няколко училища, детски градини и сградата на администрацията. Това съобщиха от ръководството на Общината на заключителната пресконференция, представяща резултатите от проекта "Реконструкция на котелно и отоплителни системи в сградите на ОУ"В.Левски", СОУ "Антим I", Общинска администрация, ДГ "Радост" гр. Златоград и ДГ "Щастливо детство" с. Старцево". Проектът е одобрен и финансиран по Програма BG04 "Енергийна ефективност и възобновяема енергия" по Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014.
Предоставената безвъзмездна финансова помощ по проекта е на обща стойност 1 028 810 лева или 526 022 евро. В първия етап е извършена реконструкция на котелната инсталация и отоплителната система в Общинската администрация и училищните сгради на ОУ "Васил Левски" и СОУ "Антим т" в града. Втората фаза на проекта включва обновяване на отоплителните системи и котелното в детските градини "Радост" в Златоград и "Щастливо детство" в с. Старцево. Доставените и монтирани нови котли са с възможност за комбинирано изгаряне на пелети и дърва. С използването на пелети като алтернативен източник се подобрява енергийната ефективност. При реконструкцията са обновени отоплителните тела и тръбната мрежа в публичните сгради, включени в проекта. Като резултат се очаква да бъдат значително снижени разходите за отопление, предаде БТА.
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!