Menu
Петък, 17 Март 2017 18:42

Уикенд за двама в Чепеларе разиграха на томбола в чест на Европейската купа по freestyle ски Пампорово – Мечи чал

Написана от
Уикенд за двама в Чепеларе разиграха на томбола в чест на Европейската купа по freestyle ски Пампорово – Мечи чал снимка: Смолян днес!

Община Чепеларе тази седмица е домакин на едно от най-големите ски и сноуборд събития за годината – Pamporovo Freestyle Open, което се провежда за осма поредна година, но за първи път и на писта Мечи чал. И през днешния петъчен ден емоциите на писта Мечи чал не стихнаха. Присъстващите имаха възможност освен да се насладят на завидните спортни умения на състезателите, да получат награди от специална томбола, която организаторите бяха подготвили. Късметлиите, които бяха изтеглени, спечелиха вечеря за двама в ресторант „Чепеларе“ и уикенд за двама в два от хотелите в град Чепеларе – „Шоки“ и „Мартин“. За най-малките на пистите на Мечи чал изпълнителният директор на Пампорово АД Мариян Беляков подари зимни шапки.

За да може да бъде проследено цялото трасе, освен на живо по БНТ, въодушевената публика имаше възможност да наблюдава надпреварите от европейската купа по freestyle ски и на екран.
“Всеки зрител, дошъл да подкрепи състезателите в стартовете за Европейската купа на пистите на Пампорово-Мечи чал, имаше възможност да спечели днес награда уикенд за двама в Чепеларе. Инициативата е на местните хотелиери, защото са щастливи, че пистите в Чепеларе са домакини на събитие от такъв ранг”, съобщи за Сммолян днес кметът на родопското градче Славка Чакърова.

По традиция Pamporovo Freestyle Open е част от календара на Световната Сноуборд Федерация и предизвиква интереса на състезатели от цял свят. Тази година в България пристигнаха състезатели от 4 континента Освен за наградния фонд от над 10 000 лева, райдърите се борят и за спечелването на точки към FIS и Световния Сноуборд Тур.

„Много сме щастливи, че нивото на Еропейската купа, която правим тук се вдигна до най-високо ниво. И това се случи, защото се записаха за участие наистина световните звезди“, каза Иван Фърков, организатор на събитието.
„Ние доказахме, че пистите на Мечи чал са от световно ниво и може да се провеждат състезания от такъв ранг. За първи път тук се провежда кръг от Европейската купа по фристайл сноуборд, а днес и утре се провеждат другите два старта по ски слоп стайл. Ние с голямо вълнение присъстваме и се наслаждаваме на майсторството на участниците в тези стартове. За нас това наистина е голямо признание и голяма радост“, посочи Славка Чакърова.

Наградите на победителите днес връчиха кметът на Чепеларе Славка Чакърова и зам.-кметът Пантелей Мемцов.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!