Управителният съвет на BUBSPA събра на едно място кметовете на седем спа дестинации за реновиране на съществуващата амортизирана и изграждане на нова минерална инфраструктура

Управителният съвет на BUBSPA събра на едно място кметовете на седем спа дестинации за реновиране на съществуващата амортизирана и изграждане на нова минерална инфраструктура
Вчера (16 март 2023 г.)  кметовете на СПА дестинациите на България – членове на Български съюз по балнеология и СПА туризъм проведоха дискусия , която има за цел  да се постави на дневен ред проблемът с острата необходимост от финансиране на общински проекти за реновиране на съществуващата амортизирана и изграждане на нова минерална инфраструктура. Това е дългогодишна кауза на Съюза, която защитаваме непрекъснато пред всички отговорни институции, защото старите водовземни съоръжения водят до нерационални загуби на минерален ресурс.
 
Управителният съвет на BUBSPA събра на едно място кметовете на Велинград д-р Костадин Коев, Чепеларе г-н Боран Хаджиев, Самоков г-н Владимир Георгиев, Разлог инж. Венцислав Гърменов (заедно с двамата си заместници г-жа Гергана Фарфарова и г-н Иван Гюров), Сапарева Баня г-н Калин Гелев, зам.-кметовете на Кюстендил г-н Виктор Янев и на Стрелча г-н Васил Кацаров.
 
В дискусията участие взеха председателят на Управителният съвет и изпълнителният директор на Национален доверителен екофонд – г-жа Пенка Моллова и г-жа Ирена Пенчева, които освен, че споделиха информация за предстоящите проекти на НДЕФ, по които общините биха могли да кандидатстват, декларираха и подкрепата си към усилията и политиката на Български съюз по балнеология и СПА туризъм да се преборим реализираната през 2016 г. пилотна инвестиционна програма „Минерални води“ (съфинансираща проекти за реновиране на минерална инфраструктура) да се превърне в Национална програма „Минерални води“.
 
Дискусията бе организирана от Управителния съвет на BUBSPA, представен от д-р Сийка Кацарова - председател, г-н Живко Иванов – зам.-председател, д-р Митко Василев – член на УС, г-жа Бояна Шарлопова – член на УС при домакинството на зам.-председателя г-жа Марияна Добрева в СПА хотел Белчин Гардън.
 
На срещата присъствува  и инж. Величко Величков – изпълнителен директор на Българска асоциация по подземни води.
 
Община Чепеларе
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре