Ураган отнесе три коли в Пампорово

Снимка: Марица

Ураганен вятър и силни порои предизвикаха куп щети в Смолянско в последното денонощие. Силният вятър с порой с гръмотевици чупеше като клечки дърветата, разказаха очевидци, които са били в курорта Пампорово.

Три коли са премазани от паднали върху тях огромни ели, на паркинга пред хотел "Камелия" в курорта Пампорово. "Вътре имаше купон и хора постоянно излизаха на паркинга, дървото се стовари около 3 часа през нощта, когато хора си тръгваха от купона и се качваха в коли на паркинга", съобщават очевидци. Смачканите автомобили са на хора и фирми от Харманли, Пловдив и Бургас.

Силният вятър е счупил много дървета на още няколко места в курорта. До късния следобeд се отстраняваха паднали дървета и камъни на много места по пътища в цялата област, съобщи дежурният от Областно пътно управление. Много пречупени и паднали дървета има в района на Пампорово, прохода Превала и Смолянски езера, както и в Баните, Момчиловци.

Навсякъде пътноподдържащите фирми разчистват и пътищата са проходими, каза дежурният. Продължава да се работи за разчистването на свлачище от камъни на пътя преди рудоземското село Елховец, къдете е затворена едната лента. По чудо няма пострадали хора. 

Източник: Марица

 
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре