Menu
Четвъртък, 01 Март 2018 09:58

Условията за ски в Чепеларе са отлични, пътищата към родопския град са разчистени

Публикувана от Прочетена 590 пъти

Условията за ски в Чепеларе са отлични, информира общинската пресслужба. Падналият обилен сняг не създаде затруднения за комуникациите и инфраструктурата, а превърна града в още по-притегателно място за зимна ваканция, коментира зам.-кметът Пантелей Мемцов.

От общината припомнят, че всички пътища в района са разчистени и Чепеларе е напълно достъпен за пристигащите туристически групи.

Предимно български туристи са клиентите в хотелите в Чепеларе и през този зимен сезон. От чуждестранните ваканционни групи преобладават македонците, румънците, сърбите, гърците, британците. По пистите на "Мечи чал" се спускат и ирландци. В града има ирландска общност, която притежава собствени жилища, разположени на ул. "Ирландия".

От 25 до 40 лв. струва нощувката в хотелите в Чепеларе през скисезона, уточняват от хотелиерското сдружение.
Чепеларе е единствената община в област Смолян, която не обяви нито ден "дървена" ваканция след обилния снеговалеж, предаде БТА.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!