Menu
Петък, 07 Юли 2017 20:02

В Чепеларе не само мислят, но и действат за децата ни

Написана от
В Чепеларе не само мислят, но и действат за децата ни снимка: община Чепеларе
Всеки от нас носи детето в себе си, в желанието си да забрави всички условности и така да усети истински живота, както само едно дете го усеща, както и ние като деца сме го усещали. На света няма нищо по-чисто, по-звънко, по-истинно и по-красиво от детския смях.
И една от най-важните задачи на възрастните е да дават повече поводи този смях да звучи. Затова детския смях е показател за живота на всяко населено място, затова и появата на ново място за детска игра е събитие с по-голямо значение от изстрелването на космическа совалка. Защото всички совалки, самолети, ракети, кораби, и прочие са се родили на някоя детска площадка.
Водено от тези съобръжения  ръководството на Община Чепеларе, в лицето на кмета – г-жа Славка Чакърова, винаги е търсело възможности за разширяване и подобряване на съществуващите детски площадки за игра, както и за появата на нови такива. И ето днес, то може с радост и с истинско достойнство, като едно дете, да се похвали с появата на две нови площадки. Едната се строи в с. Проглед, а другата в с. Хвойна, а още две предстои да започнат да се строят – в детската градина с. Павелско и в една от базите на ОДЗ в Чепеларе.
Средствата за площадката в с. Проглед са осигурени по проект към ПУДООС, а тази в с. Хвойна ще бъде построена със собствени средства на Община Чепеларе. За другите две площадки екипът на общината е подпомогнал подготовката на проектите.
Макар и на пръв поглед малки, но това са показателни стъпки в желанието на ръководството на Община Чепеларе да задържи и да привлече младите хора.  Наред с други мерки, като подобряване на образованието, здравеопазването, подобравяне на бизнес средата и др. това е едно целенасочено действие към осъществяване на не леката задача, да се противодейства на тенденцията за обезлюдяване на Родопа. Да се надяваме, че детския смях не ще заглъхне и все по-силен ще се възвисява над древния Рупчос.
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!