В Чепеларе организират протест в защита на мечките

В Чепеларе организират протест в защита на мечките

Протест в защита на мечките организират днес в Чепеларе, като идеята е да не се дава разрешително за обстрел на дивото животно, което дни наред обикаляше нощно време из улиците на родопския град. Организатор на мирното недоволство е Костадина Хаджихристева, която по принцип е ски инструктор на Пампорово през зимния сезон.

„Тази инициатива е изцяло от моя страна. Зад мен до момента не застават никакви неправителствени организации и еколози свързани с опазването на животните. Идеята на моя протест е хората да се образоват и разберат, че животните около нас в природата не са заплаха. А най-важното нещо е да запазим популацията на мечките, защото в крайна сметка те са изчезващ вид и е световно доказано. Идеята ми като цяло е да се вземат адекватни мерки. Тази мечка не е заплаха. Тя реално слиза няколко пъти в града и единственото поражение, което е направила е да бутне един кош и да хапне малко фураж от един чувал, който е бил отвън. Тя не е влизала по дворове, не е нападала хора, въпреки че е имала пряка среща с представители на местното население“, коментира Хаджихристева.

Протеста е под мотото „Ние сме против убийството на мечката в Чепеларе“ и се организира в социалните мрежи, като в една от групите интерес към него са проявили близо 400 човека. Първоначално събитието бе насрочено за днес от 17:30 часа пред Общинската администрация в Чепеларе, но с оглед на метеорологичните прогнози е изтеглен с няколко часа и ще се състои на същото място, но от 13:30 часа.

 Припомняме Ви, че именно заради нощните разходки на мечка в Чепеларе, от Южноцентрално държавно предприятие поискаха разрешително от Министерството на земеделието за обстрел на дивото животно, тъй като по тяхна преценка то е опасно за обществото.
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре