Menu
Четвъртък, 09 Март 2017 18:06

В Касъка хората са притеснети, че няма развитие по проекта за разширяване на училището в селото

Написана от
ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

ЖИТЕЛИТЕ НА СЕЛО ЗМЕИЦА ПОИСКАХА СОЦИАЛНА СПРАВЕДЛИВОСТ ОТ ДЪРЖАВАТА

Днес на посещение на Дора Янкова и Исай Савов в обувната фабрика на едно от най-големите села в Доспатско- Касъка стана ясно, че хората тук са притеснени от това, че няма развитие по проекта за разширяване на местното училище. Децата са толкова много, че се налага да учат на две смени, което е проблем за родителите им. Водачът на листата на Коалиция БСП за България Дора Янкова беше категорична, че: "Там, където селата са живи, трябва да се съхранят , разширят и модернизират училищата и детските градини".

bsp kasaka

Жителите поставиха въпроса с необходимостта от развитие на региона и с липсата на мъжка работна ръка: "Повечето са чужбина, шофьори. По цял свят сме се пръснали".

"Ние от БСП сме подготвили програма, чрез която да подпомагаме Родопския край. Ето, Исай е в листата ни, той си е родом от тук, живее в селото, децата му учат в училището. Няма да ви изоставим“.

Будните и критични граждани на село Змеица, което наброява близо 1300 човека, се възмутиха от цялостната политика на управлението до сега. Жителите тук повдигнаха много наболели въпроси, които засягат обикновения човек, а най-пряко потърпевши са именно най-бедните и хората в отдалечените райони. Те потърсиха сметка на управляващите и изказаха оплакванията си пред кандидат депутатите от БСП Дора Янкова и Исай Савов при представянето на листата и програмата на Коалиция БСП за България.

" Тук селото е голямо и трябва да се запази.Младите хора да имат подкрепа и да им се осигури работа, за да останат тук- на родна земя. В нашата програма сме предвидили помощи за млади и социално слаби семейства. Няма какво-държавата трябва да помага!"- категоричен беше водачът на листата Дора Янкова.

bsp zmeitsa

Хората са възмутени, че няма нито една програма за техния регион:" Ни за работа, ни за земеделие. Дора Янкова отговори: " Ние ще преговаряме в Брюксел това недоразумение да се промени.Парите трябва да се насочат и разпределят равномерно, а не богатите да стават по-богати, каквато е дясната политика, а малките предприятия, малките общини да са оставени на сигурна гибел. Затова нека кажем стига на социалната несправедливост и дайте шанс на нас, за да може държавата най-сетне да си поеме ролята!

Без вашата подкрепа няма как да се случат нещата. Гласувайте с бюлетина номер 10, за да почувствате и вие промяната! ".

БСП - Смолян Пресцентър

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!