Menu
Вторник, 17 Октомври 2017 19:45

В КДК откриха изложба, в която 20 автори представят 70 фотоса от „Планината на Орфей”

Публикувана от Прочетена 1093 пъти

Зам.-кметът Венера Аръчкова поздрави талантливите фотографи от името на кмета Мелемов

В  Изложбена  зала  " Петър Стайков " на КДК, тази вечер,  бе открита  фотоизложба  от пленера  "В планината  на Орфей " в рамките на  Есенен фотосалон – Смолян. „ Благодаря на община Смолян без чиято  подкрепа и помощ нямаше да реализираме тази изложба, както и на гостоприемството на КДК”, съобщи при откриването й  популярният  фотограф Сашо Сарандалиев. Той посочи, че в нея  участват  22 автори с  над 70 творби,  представящи   творчеството на фотографите от  Смолян през годината . „За първи път толкова много. В експозицията са включени фотоси от четирите фотоклуба. В Смолян винаги е имало и ще има добри фотографи”, посочи още Сарандалиев.    

Зам.-кметът Венера Аръчкова поздрави фотографите като им пожела да се множат творбите и успехите им. Тя връчи на Сарандалиев и поздравителен адрес от кмета Николай Мелемов. В него се казва: „ Хубаво е когато творческите личности на Смолян успяват да реализират идеите си. Вие продължавате добрите традиции на фотографската гилдия в нашия град- да представяте на публиката интересни и вълнуващи снимки на заобикалящия ни свят и многоликия живот. Да се вдъхновиш от Планината на Орфей е съвсем естествено, но да превърнеш това вдъхновение в произведение на изкуството и творчески продукт – за това трябва талант. Желая ви да сте живи и здрави, прекрасно настроение и отворена душа за всичко хубаво около нас.”

Изложбата  се посвещава  на  105 години  от Освобождението на  Родопите и  Празника на  Смолян .  Любителите на фотографското изкуство могат да я посетят до 31 октомври т.г.

Пресцентър на община Смолян

 

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!