Menu
Вторник, 12 Септември 2017 12:06

В Момчиловци се  извършват  строително-ремонтни дейности на улици и обекти

Написана от
Прочетена 958 пъти

Кметът Николай Мелемов провери на място докъде са стигнали строително-ремонтните дейности на улици и обекти в Момчиловци. През 2014 г. е била изградена част от подпорната стена на разширението на Гробищния парк в селото. Сега я продължихме, за да се разшири парка  в горната си част, посочи Мелемов.  По същата улица, която беше включена за ремонт трябваше да бъдат изградени и подземни комуникации. С помощта на ВиК-Смолян сменихме водопровода на улицата, която започва от ресторант Градинката и стига до главния път. Улицата, която води до гробищата беше в много лошо състояние и до един месец предстои да се асфалтира, уточни градоначалникът.

Направен е и тротоара срещу детската градина. Участъкът е бил опасен за пешеходците.  След като са били вдигнати плочите и са започнали изкопните дейности  се оказало, че енергоразпределителните мрежи са  били разположени  на повърхността.  ЕВН са предприели незабавни мерки, закопали са кабелите и са ги положили  в тръби. Тротоарът ще бъде готов до края на седмицата. Ще ремонтираме още няколко улици в Момчиловци , една от които е  тази до кметството,  каза още Мелемов.

Градоначалникът видя как е ремонтирана и улица в с. Соколовци, която не е била асфалтирана от дълго време. Улицата е дълга 750 метра и стига до последната къща, която е в селото. В момента е изцяло профилирана и асфалтирана.

Средствата за ремонта на улиците са от бюджета на община Смолян. С  кмета бе и неговата заместничка инж.Мариана Цекова, която отговаря за строителството, съобщиха от общината.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!