Menu
Сряда, 15 Март 2017 14:57

В Музея откриха гостуващата изложба „По пътя на българските градинари”

Написана от
В Музея откриха гостуващата изложба „По пътя на българските градинари” снимка: община Смолян

Тя е посветена на Националния празник на Унгария и утвърденото приятелство между побратимените общини Смолян и Кишпещ

По случай Националния празник на република Унгария и утвърденото приятелство между побратимените общини Смолян и Кишпещ, в Регионалния исторически музей „Стою Шишков“ бе открита гостуваща изложба на Унгарския културен институт при Посолството на Унгария – „По пътя на българските градинари“.

Изложбата е създадена по повод 100-годишнината на Дружеството на българите в Унгария, с подкрепа на тамошното Българско републиканско самоуправление. Тя представя традициите на българското градинарство в Унгария, чието начало датира от края на XIX и началото на XX век.

Изложбата бе открита от директора на музеяТаня Марева, а Ефтима Петкова, директор на дирекция „Икономическо развитие, туризъм, международни програми и проекти“ в община Смолян поднесе цветя от името на кмета Николай Мелемов. Тя представи накратко историята на взаимоотношенията с побратимената ни община Кишпещ.

Пресцентър на община Смолян


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!