В началото на 2021 година НСИ ще проведе преброяване на населението и жилищния фонд

В началото на 2021 година НСИ ще проведе преброяване на населението и жилищния фонд
Преброяването на населението и жилищния фонд е най-мащабното изчерпателно статистическо изследване и един от основните източници за събиране на данни за броя и характеристиките на населението и жилищния фонд в страната. Целта на преброяването е да осигури надеждна и изчерпателна информация. „Изследването ще се проведе в началото на 2021 година. Закона е приет, започваме подготовка за преброяването. Ще се сформират работни групи, комисии, които да извършат преброяване на населението и жилищния фонд в страната“, каза началникът на ТСБ – Смолян Николай Славов. Преброяването на населението и жилищния фонд се провежда на всеки 10 години. Изследването ще се проведе в периода от 22 януари до 15 февруари 2021 година. За втори път в страната ни преброяването ще се проведе и онлайн, чрез попълване на електронна преброителна карта.
 

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.

нагоре

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!