Menu
Неделя, 13 Май 2018 11:16

В народни носии учители и ученици отбелязаха инициативата "Розите на България" в Доспат

Публикувана от Прочетена 1132 пъти

СУ „ Димитър Благоев“, град Доспат, се присъедини към инициативата „Розите на България“, която е първа по рода си за честването, организирано от Министерството на образованието и науката и българските общности зад граница, посветено на българския език, българската азбука и култура и на българите по света.
В двора на училището се изви пъстро хоро от ученици, учители, родители и гости - привърженици на идеята.Честит празник на Светите братя Кирил и Методий!

Министерство на образованието и науката организира инициативата „Розите на България“ съвместно с българските общности зад граница с участието на организации, към които функционират български неделни училища в чужбина. Тя е посветена на 11 май – Ден на Светите братя Кирил и Методий.
Инициативата „Розите на България“ е в партньорство с Министерството на външните работи и съответните дипломатически представителства, Министерството на културата и Държавната агенция за българите в чужбина.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!