Menu
Сряда, 19 Юни 2019 19:16

В неделя ще бъде открит нов параклис в Устово

Публикувана от Прочетена 1083 пъти
В навечерието на Еньовден - в неделя от 11,30 часа, архиерейският наместник на Смолянска духовна околия Негово Високопреподобие архимандрит Висарион ще открие новия параклис в Смолян, кв. Устово. Параклисът ще носи името на св. Йоан Предтеча /Христовия Кръстител/ и всяка година ще има храмов празник в деня на неговото рождение - на 24 юни. Разположен е на изхода за Пловдив на моста върху река Бяла – мястото, където всяка година се хвърля Богоявленският кръст.
 
Архимандрит Висарион ще отслужи празничен водосвет и ще благослови присъстващите. На мястото на това духовно събитие ще пристигнат с лития богомолци от двете църкви след празничната св. Литургия, водени от свещениците Васил Маджаров и Димитър Одаджиев – председатели на храмовете „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ и „Успение на св. Богородица“.
 
Заповядайте!
 
От двете църковни настоятелства
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!