Петък, 28 Юни 2019 17:47

В ОДМВР-Смолян се проведе инициативата „Ден на отворените врати“

В ОДМВР-Смолян се проведе инициативата „Ден на отворените врати“
Днес в ОДМВР-Смолян се проведе инициативата „Ден на отворените врати“ с участието на студенти от ВСЕ „Черноризец храбър“. Повече от 20 студенти от различни специалности посетиха различни кабинети в областната дирекция, където лично директорът на ОДМВР-Смолян – ст.комисар Николай Димов, ги запозна с историята на МВР и смолянската дирекция, различните направления на дейност и приоритетите в работата на полицията. Младежите разгледаха специализирания автомобил за просещаване на местопроизшествия, посетиха дежурната част, научно-техничеката лаборатория, кабинети на служители. В малката зала на ОДМВР-Смолян бяха дискутирани различните криминогенни фактори и влиянието им върху нивото на престъпността, взаимодействието между институциите в осигуряването на добър обществен ред и безопасност, както и ролята превенцията и предотвратяването на престъпления за усещането за сигурност у гражданите.

Инициативата е част от мероприятията, насочени към честването на 140 години от създаването на МВР и 60 от създаването на ОДМВР-Смолян.

С концерт на талантливи полицаи, на деца на служители различни структури на ОД МВР – Смолян, със специалното участие на звездата от Х-фактор – Мирослава Тодорова, както и участието на певицата Златина Узунова и гайдаря Никола Марковски, детска формация „Орфееви звуци и смесена детска формация „Бойка Присадова“, с атрактивни демонстрации, състезания и изложба на оръжия и помощни средства, ОДМВР- Смолян ще отбележи професионалния празник на служителите от МВР – 140 години от създаване на министерството и 60 години от създаването на смолянската дирекция

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!