Menu
Понеделник, 19 Юни 2017 17:22

В района на тунела в кв. Устово утре ще се проведе мащабно учение

Написана от
В района на тунела в кв. Устово утре ще се проведе мащабно учение снимка: община Смолян
На 20.06.2017 г. от 10.00 ч. в гр. Смолян, в района на тунела в кв. Устово, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Смолян, съвместно с РД ПБЗН - Пловдив ще проведат мащабно занятие във връзка с тестването на силите за реагиране на единната спасителна система в гр. Смолян – Пожарна, Полиция, Бърза помощ и БЧК-Смолян.
Ще бъдат разиграни следните три ситуации: верижна катастрофа с пострадали и пожар в автомобил; разлив на гориво на пътното платно от цистерна на неизвестно вещество и преливане на коритото на река и наводнение в производствена сграда. Екипи на полиция, пожарна, ЦСМП, както и БЧК в областния град ще тестват силите си при овладяване на трите ситуации, а младежите от Младежки доброволен отряд към пожарната ще съдействат при инсценирането на ситуациите.
Гости на мероприятието ще бъдат директорите на съседните РД ПБЗН – Пловдив, Хасково, Кърджали, Пазарджик и Благоевград, гости от ГД ПБЗН, както и директора на дирекция „ОД“ при ГД ПБЗН Красимир Шотаров.
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!