Menu
Вторник, 04 Юли 2017 18:15

В Регионалната библиотека бе открита изложба по повод 180 години от рождението на Васил Левски

Написана от
В Регионалната библиотека бе открита изложба по повод 180 години от рождението на Васил Левски снимка: община Смолян
Днес отдел „Изкуство” и „Заемна за възрастни” при Регионална библиотека „Николай Вранчев” – Смолян откриха богата тематична изложба по повод 180 години от рождението на Апостола на свободата – Васил Левски (18 .VII. 1837 – 19 .II. 1873).
На повече от 32 информационни табла в две експозиции са представени документални снимки, биографични справки, картини, репродукции и над 80 книги, сборници и нотни издания, съдържащи: исторически и биографични факти, изследвания, разкази, повести, романи, поезия и песни (в това число и любимите на Апостола) за живота и делото на Васил Иванов Кунчев.На изложбата е представена и оригинална картина на Апостола от известния български художник Жечко Попов и неговата книга „Без сън, без покой”, както и фото-репродукция от Георги Данчов, който е първия художник изобразил Левски.
Експозициите са хронологично подредени в Централното фоайе и Каталожен хол на библиотеката.
Инициативата на отделите „Изкуство” и „Заемна за възрастни” е ценна с това, че дава възможност на читателите, гостите и групите, които посещават Регионалната  библиотека, да видят и се запознаят от близо с богатия библиотечен фонд от документална, историческа и публицистична литература, както и с колекциите от изобразителното изкуство, свързани с житейския път и дело на Апостола.
Изложбата ще бъде на разположение на всички, които желаят да я разгледат до 15 септември.
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!