Menu
Четвъртък, 09 Ноември 2017 12:56

В събота Смолян ще почете свети Мина

Написана от
Прочетена 1028 пъти

Църковното настоятелство при храм „Св. Неделя“ в кв. Райково  подготвя  празничен  водосвет  с благословена трапеза на 11 ноември /събота/ от 12 часа по повод храмовия празник  на  параклиса „Свети Мина“  в новия център на Смолян,  под Болницата. Той ще бъде отслужен от Негово Високопреподобие архимандрит Висарион, председател на Църковното настоятелство на храм „Св. Неделя“ и архиерейски наместник на Смолянска духовна околия.

     Преди отбелязване на храмовия празник на параклиса "Св. Мина" в събота от 9 часа Негово Високопреподобие архимандрит Висарион  ще оглави  св. божествена Литургия в църквата „Св. Неделя“ в Горно Райково, към енорията на която е параклисът.  В служението ще участват отец Запрян и църковният хор.

      Църквата почита Св. Мина като великомъченик, убит в Египет след мъчение в 296 г. поради  страстната му защита и изповядване  на християнската вяра. На иконите се изобразява на бял кон с кръст в ръка. Известен е като чудотворец, помагащ на болни и страдащи, на пътуващи и сираци. Той е покровител на семейството, закриля жените.

Храм „Св. Неделя“

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!