В село Беден събират дарения за довършване на параклис

Параклисът в с. Беден

В девинското село Беден започна кампания за събиране на дарения за довършване на параклиса "Успение на Пресвета Богородица".

В едно от най-красивите родопски села - Беден, боголюбиви хора се обединиха и изградиха параклис. Основен инициатор и дарител е бизнесменът Георги Георгиев от района. Храмът вече външно е напълно завършен - измазан и с камбанария. Сега в селото събират средства за довършителни дейности, каза Цонка Кокудева от църковното настоятелство. "Параклисът не е частен. Сега е наш ред да продължим. Сега правим тази кампания с цел да съберем още средства, за да направим това, което е останало. Не може да разчитаме само на него, ние също трябва да се включим. Той няма да ни остави, не е казал, че спира да ни помага, но са нужни още средства", коментира Кокудева. Изграждането на православния храм в селото е вследствие на вътрешната потреба на вярващите.

Кметът на село Беден Христина Христова се надява догодина параклисът да може да се освети и да се отвори.

Дарения могат да се правят по банкова сметка, кметството или при настоятелството с ордер, допълни Цонка Кокудева от инициаторите.
 
Източник: БНР
Снимка: църковно настоятелство на храма
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре