Menu
Сряда, 18 Октомври 2017 13:18

В село Стойките откриват паметник на големия родопски фолклорист, Апостол Кисьов 

Публикувана от Прочетена 1353 пъти

 

Бюст- паметник на Апостол Кисьов ще бъде открит на 22 октомври, неделя, в 11.00 часа в село Стойките. Обединителят на родопските гайди, така наричат Апостол Кисьов.

Той е основател на Ансамбъл за автентичен фолклор към читалището в родното му село и оркестър „100 каба гайди”. Създател е на първите гайдарски сюити и на Детско-юношеския ансамбъл в Смолян.

Апостол Кисьов е роден през 1924 година и си отива от този свят през 2007 г. Нека с това дело увековечим паметта му, 10 години след кончината на големия родопски фолклорист.

Събитието е включено в програмата на община Смолян, посветена на 105 години от Освобождението на Родопите и Празниците на града.

Пресцентър на община Смолян

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!