Menu
Петък, 09 Ноември 2018 09:35

В Смолян отвори врати уникален център за солна терапия, релакс и красота

Публикувана от Прочетена 8012 пъти
В Смолян отвори врати единственият по рода си в областния град Център за релакс, здраве и красота „Афродита“, който ще предлага солна терапия, чиито метод е доказан за лечение на множество заболявания, без да се използват медикаменти.
 
 
Центъра, който предлага халотерапията бе открит официално вчера, като гостите и първите желаещи да посетят Солната стая, бяха посрещнати от собствениците на „Афродита“- Емилия Кацарова и Таня Игнатова със сол и хляб, както повелява старата българска традиция. Солната стая, която вече посреща малки и големи в Смолян е последно поколение на пазара, като е изработена от материали от най-ново поколение и разполага с най-модерната апаратура, която в момента се предлага, не позволява да има предозиране в помещението и прави ефекта още по-добър за посетителите й .
 
IMG-fd6894acfca59fd56583f8d3589c8364-V.jpg
 
„Солната терапия използва антибактериалните, противовъзпалителни, абсорбиращи и муколитични свойства на солта. Ефектът върху дихателната система и имунитета се постига чрез вдишване на сух солен аерозол с определени параметри в специално изградената ни за целта Солна стая. Солните частици навлизат в дихателните пътища, полепват по лигавиците, дехидратират и променят вискозитета на наслоени и задържани секрети, активират тяхното изхвърляне, стопират развитието на бактерии и други микроорганизми и предизвикват отчистващо действие“, разяснява Емилия Кацарова.
 
Тя е категорична, че по този начин, дихателните пътища са подготвени да се справят с навлизащи бактерии и вируси – повишава се локалният имунитет и се предотвратяват усложнения. „Попадайки върху кожата солните частици активират регенеративни процеси, стопират възпаления и развитие на бактерии, балансират нивото на pH и имат оздравителен и подмладяващ ефект“, коментира и Таня Игнатова. Солната терапия е подходяща за всички възрастови групи, като капацитета на съоръжението в „Афродита“ надхвърля десет места. Обстановката в стаята позволява на децата да се забавляват, играейки си, като същевременно вдишват от разпръснатите във въздуха фини аерозолни частици от каменна сол. Всяко дете задължително трябва да е с придружител, като се заплаща терапията само за детето.
IMG-13c16c975c2241e99e44e2855c93235b-V.jpg
 
Стените на стаята са изградени от сол, както и подът, а на тавана и на централната част на помещението има мотиви от морски пейзаж, който прави обстановката още по- приятна и релаксираща, допълнена с приятна и тиха музика, като режимите на работа на осветлението са два – нощен и дневен. Ползите от Солната стая, при престой от 20 минути в нея, се равняват на двудневна почивка на морето, категорична е Таня Игнатова.  Екипът на Халоцентъра „Афродита“ ще работи без почивен ден, като той се намира в сградата на ул.“Бузлуджа“ № 7, в сградата където се намира и централният офис на Еконт в Смолян.
Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!