В Смолян започна делото по искането за касиране на резултатите от втория тур за изборите на кмет

Снимка: Архив
В Административния съд в Смолян започна делото по искането за касиране на резултатите от втория тур за избор на кмет на общината.
 
Жалбата, която оспорва резултатите от балотажа, спечелен от Николай Мелемов от ГЕРБ, е внесена от кандидата за кмет на движение "Нашият град" Стефан Сабрутев.
 
Адвокат на Стефан Сабрутев е бившият вътрешен министър Иван Демерджиев. Разглеждането на делото ще продължи до 23 ноември.
 
В съдебна зала се отвориха изборните книжа от чувалите с бюлетини и протоколи от 89-те  изборни секции. При  28 чувала с изборни книжа е установено, че не са били надлежно запечатани според изискванията на закона и Централната избирателна комисия.
 
Проверени бяха всички чернови от протоколите на секционни комисии и сравнени с данните с оригиналните протоколи. Установени бяха поправки и задрасквания на числа, както и разминавания на данни в черновата и в окончателния протокол. Част от задраскванията са потвърдени с подписи на членове от съответната секционна комисия.
 
Процесът продължи с броене на бюлетини от всички изборни секции.  
 
Председателят на Общинската избирателна комисия в Смолян Симеон Велинов каза: "След почивката - от един и половина, горе-долу за два часа, сме отворили и преброили бюлетините от пет секции, които са най-големите според брой избиратели. Абсолютно всичко съответства и от хартиени, и от машинни бюлетини".
 
Източник: БНР
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре